Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 29 common:people_all_forms

ДЕНЬ ЗАХИСТУ ТВАРИН

Date: 6 жовтня 2022 о 14:52, Refreshed 14 жовтня 2022 о 21:38
101 view

Будь яка тварина - це багатовіковий витвір еволюції, і кожна з них має однакове з нами право жити й виконувати певну роль у взаємоповязаному світі.

4 жовтня світова спільнота відзначає День захисту тварин. Він особливий для всіх, хто по-справжньому любить, цінує і розуміє природу. Це свято покликане привернути увагу людства не лише до власних проблем, але й згадати про інших мешканців планети.

День відзначається за рішенням Міжнародного конгресу прибічників руху захисників природи, що проходив 1931 року у Флоренції. Дата проведення Всесвітнього дня захисту тварин обрана не випадково - 4 жовтня католики вшановують пам’ять святого Франциска Ассізького, одного з найулюбленіших католицьких святих, покровителя тварин. Саме Франциска вважають одним із фундаторів такого вчення як екологічна етика. Він був унікальною людиною: попри те, що вважав своїм покликанням «оплакувати страждання Христа» і попри власні фізичні страждання наприкінці життя Франциск до останнього зберігав унікальну свіжість погляду на світ і поетичне ставлення до нього. Братня любов до всього живого є важливою складовою його гімнів. Він підгодовував у холоди бджіл медом і вином, підіймав з дороги хробаків, щоб їх не задавили, викуповував ягня, яке вели на бійню, звільняв з мисливської пастки зайченя, звертався з проповідями до птахів. Для Франциска усе довкілля було Божим творінням, братами і сестрами, однією єдиною сім’єю, і все поєднувалося любов’ю до Бога.

Фауна нашої планети невпинно скорочується. У світі існує безліч речей, що загрожують майбутньому тварин, для яких, як і для людей, планета є домівкою. Щодня ми стикаємося з надмірним споживанням природних ресурсів, знищенням заболочених і лісових територій заради нових будівельних майданчиків. Як наслідок - спостерігаємо скорочення природних місць проживання тварин.

Відзначення цього свята – це нагода вчергове нагадати про те, що люди повинні бути добрими сусідами і друзями усіх живих істот. Саме на наші плечі покладена відповідальність за захист і процвітання майбутніх поколінь представників фауни. Завдяки підвищенню обізнаності люди стають гуманнішими, що в результаті може породити правові реформи та соціальний прогрес, які в свою чергу зроблять планету безпечним місцем для життя тварин.

4 жовтня різні об’єднання захисників прав тварин проводять акції у багатьох країнах світу, закликаючи людей відмовитися від споживацького та жорстокого ставлення до братів наших менших - починаючи від домашніх тварин і закінчуючи рідкісними та екзотичними представниками дикої природи.

    Цього ж дня у нашому ліцеї в  класах був проведений урок доброти: "Гуманне ставлення до тварин на тему " Захист тварин". Проведено ряд заходів:

- 5 клас "Відеоролик "Потішні тварини";

 - 6 клас урок доброти на тему "Захист тварин від жорсткого поводження";

 - 8 клас бесіда "Моя пухнаста втіха";

 - 2 клас тренінг "Тварини наші друзі"%

 - 1 клас "Цікавий світ тварин";

 - проєкт "Піклуємося про братів своїх менших" .

Діти із задоволенням розповідали про домашніх улюбленців та виконували різні цікаві завдання..Брати наші менші дарують нам ласку і відданість, свою любов. Вони довіряють нам. І ми не маємо права не виправдати їхню довіру.      

       Учні нашого ліцею взяли активну участь у проєкті "Піклуємося про братів своїх менших". Діти зібрали безліч позитивних фото зі своїми домашніми улюбленцями, яких вони просто обожнюють та люблять. Повірте, тваринам пощастило мати таких господарів, як наші діти. Нехай результат нашої праці порадує всіх та підніме настрій. Приємного всім перегляду.

СВІТЛИНИ

Comments:
Only authorized users can leave comments.