Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 29 common:people_all_forms

ДЕНЬ ЄВРОПИ

Date: 9 травня 2022 о 10:05, Refreshed 19 травня 2022 о 06:11
100 views

Єднає нас, людей, планета,
Яка у Всесвіті одна,
І той, хто близько чи далеко,
Тобі мов брат або сестра.

Європа – наш спільний дім,
Європа – колиска країн!
Шляхом єдиним йдемо до мети!
Європа – це дім де живем я і ти!

Євро́па — частина світу в Північній півкулі.

Термін «Європа» в Україні використовують також у значеннях і як «Європейський Союз», і як «Європейська цивілізація», і як «Європейська культурна спільнота». Україна є складовою частиною Європейскої культури. Україна прагне отримати статус повноцінного члена ЄС.

Що ви знаєте про Європейський союз? Коли він почав створюватись?

9 травня 1950 року французький міністр закордонних справ Роберт Шуман виголосив знамениту промову, в якій  закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості  та віддати їх в управління нової наднаціональної структури. З цього почалося створення Європейського союзу.

Завдяки об’єднанню економічних зусиль шести європейських країн і розподілу досягнутих результатів вони забезпечили мир в Європі.

Потім до них приєдналися інші країни, які створювали свої домовленості.

Наприклад, Шенгенський договір, який підписали 26 країн, в тому числі, 7 країн, які не входять до складу ЄС. Шенгенська зона діє подібно до єдиної держави. При в'їзді та виїзді із зони, не потрібно проходити паспортний контроль.
Або Європе́йська економі́чна зо́на (ЄЕЗ)— зона вільного руху товарів, послуг, капіталів і робочої сили

19 країн створили єдину економічну Єврозону, де спільною валютою є євро. Початково Єврозона нараховувала 11 країн, в яких євро було введено 1 січня 1999 року (готівка 1 січня 2002 року).

На цей час до Європейського Союзу входять 28 країн.

Європейський союз розташований на більшій частині Західної і Центральної Європи. Крім того, в склад Євросоюзу  входять багато заморських територій держав-членів ЄС.

ЄС діє через систему незалежних наднаціональних інституцій та спільно узгоджених рішень держав-членів. Найважливішими інституціями ЄС є: Європейська комісія, Рада Європейського Союзу, Суд Європейського Союзу, Європейський центральний банк та Європейський парламент, який обирається кожні 5 років громадянами Європейського Союзу.

Юридично в ЄС не виділено столиці, але в бельгійському місті Брюссель,  знаходяться більшість інституцій Європейського союзу.

Прапор Євросоюзу – синє полотнище з 12-ю жовтими однаковими зірками, які символізують солідарність і гармонію між народами Європи. Число 12  означає досконалість і цілісність і не залежить від кількості країн.

Девіз Європейського Союзу в перекладається з латинської звучить як: єдність у різноманітності. Гасло означає, що європейці єдині у спільній праці на користь миру й добробуту, і що різноманітність культур, повагається в цьому союзі. 

Музика гімну являє собою тему фіналу Дев'ятої симфонії Людвіга ван Бетховена написану на вірш "Ода радості" Фрідріха Шиллера, гімн виконується без слів, щоб не виділяти якусь одну мову.

День Європи в Україні – це  затвердження України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця.

Ми різні за мовою, різні натури,

         Різні звичаї, різні культури.

         Та Європа — наш спільний дім,

         Кожному комфортно в нім.

Наша  держава,  Україна знаходиться  в самому  центрі європейського континенту.

 Україна – це  наша земля, рідний край з мальовничою природою, чарівною піснею і, зрозуміло, талановитими, працьовитими людьми. І нам над усе найдорожча та країна, де ми народилися  та  живемо.

Ми – європейці настільки, наскільки ми – українці; і лише відчувши себе справжнім українцем, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами.

Європа зробила черговий крок назустріч Україні: Україна увійшла до переліку країн, громадянам яких скасували візові вимоги.    

Безвізовий режим між Україною та Європейським союзом — статус, що дозволяє громадянам України вільно перетинати міждержавні кордони країн Європейського Союзу без попереднього звернення до посольства для отримання дозволу.

Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

З метою поглиблення знань здобувачів про Європу, формування європейського світогляду, сприяння поширенню знань про Європейський Союз, підвищення громадянської та політичної культури в Охрімовецькому ліцеї було проведено ряд заходів онлайн. Диспут “Що для мене означає бути громадянином європейської держави”.Гра - вікторина “Ми крокуєм до Європи”. Конкурс малюнків “Перлини Європи”, “ Ми за мир та спокій в Україні та Європі”.Віртуальна подорож до Європи.Виховні години “Знай про Європу більше”, “ Історія Євросоюзу”.

Здобувачі згадали, яку ціну заплатив український народ за свій європейський вибір та чому потрібно прагнути стати справжнім європейцем, адже це – шлях до добробуту країни та її громадян.

Comments:
Only authorized users can leave comments.