Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 29 common:people_all_forms

ДЕНЬ ПАМЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Date: 21 лютого 2022 о 13:08, Refreshed 23 лютого 2022 о 08:29
77 views

Небесна сотня – то в серцях вогонь
Він гаряче палав за Україну.
Віднині тихим співом заспокой
Ти, земле рідная, свою дитину.
Пташиним співом, шелестом трави,
Блакитним небом, золотим колосям
Останній раз, як мати пригорни
Чоло високе в обранку волося.
Небесній сотні шана й молитви
За чисті душі, що злетіли в небо.
Їм шлях високий Боже освяти,
І в мирі, Господи,
Прийми до себе.

Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті.  

   Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже  той, хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

    Указом Президента України Петра Порошенка  від 11 лютого 2015 року на підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України встановлено в Україні День Героїв Небесної Сотні , який відзначається щорічно 20 лютого.

Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі.

І за цю боротьбу, за нашу за вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них молоді, сильні. Ті, що лише починав жити. Вони підняли людей на боротьбу. Сотні проповідей є ніщо у порівнянні з тим, що вчинили для нас ці люди. Адже їхній вчинок – то велика жертовна любов. І якщо ми збагнемо це, - не буде поміж нами зла.

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. 

Усі герої Небесної сотні були простими людьми – не депутатами, не політиками, не начальниками. У вирішальний час не змогли байдуже сидіти біля телевізора та просто дивитися на те, що коїться на вулицях столиці. 

Вони не думали про те, що можуть загинути. Вони лише знали, що так як є, так далі бути в Україні не може.

Майдан Незалежності – це, справді,  неймовірне місце, це СВОБОДА, це та потужна точка енергії  українців, де  її Герої встигли відчути все: і радість, і безвихідь, і горе, і біль, і гордість, і повагу, і гідність. До вашої уваги фрагмент виступу Президента України Петра Порошенка під час скорботних урочистостей на Майдані Незалежності 20 лютого 2015 року.

Приклад Героїв Небесної має зупинити і тих, хто  сьогодні розпалює все нове інше протистояння. Ми сьогодні  в скорботі й з великою нашою вдячністю згадуємо Героїв світлої пам’яті Небесної сотні, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками та приймають у своє небесне воїнство тих, хто загинув на сході нашої країни.

Із метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні в Охрімовецькому ліцеї  проведено ряд заходів:

  • «Герої не вмирають…» - урок мужності  в 5 – 7 класах;
  • « 20 лютого ДЕНЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ» - виховна година в 6 класі;
  • конкурс малюнків «НЕБЕСНА СОТНЯ: ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ»;
  • акція «Янголи памяті».

Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 роках під час подій подій Революції Гідності, на Майдані, вулицях Грушевського та Інституцькій. Пройдуть роки, ви станете дорослими, створите свої сім’ї і вас запитають ваші діти…

Сьогодні від нашого покоління в цілому і кожного з нас зокрема, залежить чи звучатиме гордо і могутньо ім'я Україна і Український народ в третьому тисячолітті на вершинах людської цивілізації, чи кане воно у забуття, зазнавши духовної і фізичної смерті.

       Прислухаймося у цей день до мови могил. Хай до вух наших дійде голос великих покійників, що одним з’єднаним могутнім хором до нас живих промовляють: “Українці! Будьте гідними! Боріться за своє достойне життя! Здійсніть наш заповіт”. І коли цього голосу слухатимуть мільйони, ми зможемо спокійно глянути у майбутнє. Бо тоді мільйони щоденною працею, а коли прийде потреба, то жертвою крові свідчитимуть, що Україна живе, бореться, житиме і перемагатиме. 

    Будьмо ж гідними великої слави героїв України, які твердо вірили, діяли, знали: Українська нація народилася тоді, коли в її обороні впала перша крапля червоної української крові на чорну українську землю. Українська нація існуватиме доти, доки хоча б один українець буде готовий покласти своє життя в її обороні. 

СВІТЛИНИ

Comments:
Only authorized users can leave comments.